Liittokokous kevät 2013

Rakennusautomaatioliikkeiden liitto ry:n kevään liittokokous pidettiin rakennusautomaatiopäivän yhteydessä Tampereella 12.4.2013 Tilaisuudessa muistettiin liiton ansioituneita jäseniä ja suunniteltiin tulevaa toimintaa.


RALL ry:n säätöneuvokset
Liittokokouksessa liiton säätöneuvoksen käädyn ja kunniakirjan saivat Produal Oy:n Martti Maununen, Jarmo Ahonen Schneider Electric Buildings Finland Oy:stä ja Rainer Porttinen Säätö ja Huolto Oy:stä. Liiton kunniajäsenen arvonimi ja puinen Unski-patsas myönnettiin leppävirtalaisen Säätöpalvelu Pohjolainen Oy:n toimitusjohtaja Henry Pohjolaiselle. (Maunuselle arvonimi oli myönnetty jo aiemmin, mutta kunniakäädyn luovutus ei tuolloin onnistunut.)

Henry Pohjolainen vastaanotti yhdestä puustä veistetyn Unski-patsaan liiton puheenjohtaja Hannu Herralalta ja asiamies Ville Reinikaiselta Perjantaina 12.4.2013 hotelli Scandicissa pidettyyn tilaisuuteen osallistui noin 30 RALL:n jäsentä. Päivä aloitettiin Sähköinfo Oy:n pitämällä sähkötyöturvallisuus-koulutuksella, sillä viiden vuoden käytävä koulutus oli ajankohtainen monille liiton jäsenille.

Liittokokouksessa liiton säätöneuvoksen arvonimen saanut karkkilalaisen Säätö ja Huolto Oy hallituksen puheenjohtaja Rainer Porttinen kiitteli arvonimeä mukavaksi palkinnoksi vuosikymmenten työstä rakennusautomaatioalalla.

– Minä perustin yrityksen vuonna 1970. Tuohon aikaan meidän alalla ei ollut vielä montaakaan yritystä, mutta siitä on menty tietenkin valtavasti eteenpäin. Tämä säätöneuvoksen arvonimi oli nyt mukava piste i:n päälle, säätöneuvos Porttinen tuumasi.

Johan Stigzelius. Kuva Mikko Arvinen Palkintojenjaon jälkeen liittokokouksessa keskusteltiin esimerkiksi RAU-urakoitsija-hyväksyntään liittyvästä koulutuksesta sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n alla toimivien automaatioalan järjestöjen (RALL ry, Avoin Automaatio ry ja KNX Finland ry) yhteistyön mahdollisesta tiivistämistarpeesta. Lisäksi kuultiin KNX Finlandin toiminnanjohtaja Johan Stigzeliuksen puheenvuoro avoimesta väylätekniikasta, minkä jälkeen ilta jatkui pöytäcurling-kisalla läheisessä biljardiravintolassa.

Liittokokouksen aluksi hiljennyttiin kunnioittamaan liiton monivuotisen puheenjohtajan, 16.11.2012 vaikean sairauden murtamana menehtyneen Markus Kochin muistoa.